Story About yesterday, today & 2morrow

Followers

clik clik sini k...

A B C

Nie lah Akibatnyer bile Dah Bosan dan x tau nak wat pe..
mula pikir yg bukan2 (yg baik jer k)
nak kuar shopping x de "ongkos" fhm2 jer lah stdnt tggu biasiswa PAMA jer nie (abah bile nak msuk duit nie)..
Nak g Dating Ngan KAMU..erm Buzy memanjang (Wahaha)
Nak KUar nGan SCANDAL Jauh Bangat KAmu seh..( De scandal ker aku nie..Oopps)
Nak wat keje dah mcm2 aku wat still lagi x ilang Bosan nie

So aku pun Talk2 lah ngan kwn2:

aku: Wei KOrang Bosan X?
Nayma: Bosan Gak lah
Anor: Leh thn lah..
aku: Bosan Giler wei..
Nayma: So?
Aku: Jom kite main games Nak?
Anor: Games Ape?
aku: Games Yg masa bdak2 kite selalu main..
Nayma: Games Ape?
Anor: Games ABC lah
Aku: Mcm mane 2
Anor: alah mcm jentik2 2
Nayma: Orait JOm..

so Kami pun mulalah operasi memain Games ABC nie..asyk gelak memanjang jer.. tp yag x puas atie nie asyk aku jer yg bnyk kena jentik..sakit giler korang jentik..dah mcm tangan lelaki wei..hahahah
dah mcm bdk kecik wlpn dah tua bangka..kuang2x
teringat masa kecik2 dulu bnyk games yg best2 aku main mcm main ceper, tepuk batang aiskrim, batu seremban, main getah mcm2 ah lagi..rindu siot..rasa mcm nak main jer tp geng2 masa kecik2 aku semua dah kahwin dah x leh nak main dah ngn diorg..sape rasa nak imbau masa silam sama2 ngan aku jom dtg gumah aku kite main puas2..haha(bagi bdak2 kecik jelous)


aku sempat gak lah record games yg kami main..asyk gelak jer..tp sila abaikan muka2 yg terkeluar secara x sengaja 2..huhu..



video

Kongsi2x

erm nak kongsi pe nie
alah nak kongsi petua jer..
ye ye o jer aku nie..
ye lah..kongsi mane yg tau
nape tiba2 plak
bukan ape
aku de terbaca satu blog akak nie..die nak petua tuk bagi rmbut panjang so tercetus kat kepala nie y not aku kongsi petua nie kat korang2x..(mcm ramai jer yg baca blog aku nie) hahah3x

1) petua kempiskan perut
- perahan limau nipis dicampurkan dalam teh tanpa gula dan diminum setiap hari. sebaiknya teh yag diminum adalah teh suam..lebih cepat kesannya. insyaallah perut yang buncit akan jadi kempis..tp bagi yg buncit sebab de BABY..mintak magap lah ye..2 x leh kempis..haha

2)tumit pecah-pecah
- cara murah dan mudah
sediakan kelapa yg diparut tidak terlalu halus dan garam. gaul kedua2 sehingga sebati.then cuci tapak kaki atau tumit yg pecah 2 then sapu kepala 2 kat kawasan yang pecah 2. then cuci kaki lagi.amalkan petua nie 3x seminggu seblum tido..

3)nak bagi mata bayi bersinar
-semasa dpt tau jer diri 2 hamil kan. makn lah buah delima delima pada setiap bulan kandungan sampai sembilan bulan..insya-allah mata anak yang dilahirkan bersinar

4)mewangikan rambut
- ambil beberapa biji limau nipis dan hiriskan. then gosok kat rambut tuk bbrp minit then cuci sehingga bersih. selain mewangikan rambut ia dpt menghilangkan pening & menyejukkan rambut.

5)jemput-jemput jadik lembut
- tuk hasil yang enak dan lembut, masukkan air perahan limau nipis dalam adunan.pasti memuaskan.

p/s:de lagi bnyk petua nanti lah aku msukkan lagi k...
kat akak yag aku tgk blog die 2, aku mmg suka baca blog die seblum aku wat blog nie..harap2 die x kisah hehe..

SeLAin Tue???

Perkara wajib Makan, Makan, MAkan

Makan, Makan, Makan..2 jer lah aku tau wat..mcm mane x makin ***** ahhaahah
Ape lagi Aku suka wat Selain Mkn ye..
Erm...Tido?
erm x gak
Bergosip?
x jugak..(kdg2 je ngan Izan)hahah3x
aku nie mmg suka Sgt Makan Letak Ape jer aku pasti bedal jer..huhu

Tapi Aku de benda lain yg aku suka wat selain makan..nak tau pe..

1) main BOwling
-bukan calang2x tau main bOwling Pasti de yg Masuk "LONGKANG" Huhuhu

2) Karaoke
-Bukan calang2x semua lagu leh nyanyi smpai Mic Rosak (Cian RedBox asyk kena Tukar Baru)Huhu

3) Berenang
-bukan calang2x smpai air KOlam abis lah Bile aku Terjun..ngeee---

4) Futsal
-Bukan Calang2x Jadik Goalkeeper satu Gol aku tutup guna bdn jer..(menyirap jer pihak lwn) kuang2x

5) tgk wayang
-Bukan Calang2x tgk wyng cerita komedi satu wyng dgr gelak aku jer..(sorry ye penonton Lain)

wlpn teruk gak perangai aku nie tp bile de laki2(terutama Yg macho a.k.a encem lagi) depan aku nie gua Kontrol Beb..pastikan keayuan Terserlah (gedikz situ yer)..tp klaU KAMU depan Aku haahh..wat Bodoh Sudah( Jahatnyer aku) ape2 pun aku syg Kamu Sgt2 k..

wei aku Bosan nie wei..jom lah kite tgk wyng ke, karok ker, Bowling ker..klau x aku asyk nak mkan3x..eheheh...


Bukti Aku wat xtvt nie selain Makan..huhu

p/s:Wah Dah lama x main Futsal..nak sepak kaki org..wahah..jahat disitu yer

ANSOS

erm..pejam celik, pejam celik dah 3 thn rupanyer aku kat UKM nie yer..rasa mcm Br jer masuk Smlm..(Padahal dah tua dah heheh3x)..Erm Frst Thing Aku nak Bgtau korang Kos pe yg aku ambik kat UKm nie..x lah GEMPAK mane pun.. Aku ambik kos ANSOS. pe 2 Ansos..

ANSOS nie singkatan daripada Antropologi n sosiologi..
klau yg x prnh dgr mesti Tny :

ape kebndanya kos nie?


Blajor tang Pe?

bleh Jadik Pe?


Ansos nie die Kaji semut (Ants)
haha aku lah Bakal dc semut..
dush2x ..haha kena tipu
bukan lah
Ansos nie die Lebih bnyk Kaji pasai masyrakat, Budaya, bnyk lah lagi tentang kehidupan Alam nie..
Mcm Best jer kan dgr..
erm mmg Best pun..heeh
Lagi2 Dpt Lec2x Yg Ok wlpn sekma (erm hrp2x xde lec aku bc Blog aku nie) huhu
Erm yg x bestnyer bile bnyk wat fieldwork bnyk lah kena wat report( bnyk ker?)
2 yg lemah sikit 2..

tp paling Best bile kwn2 semua Satu Kepala
leh ngam2x ramai2 x dtg class
kami semua mmg suka ponteng cls bile minggu2 akhir
sebab pe: sebab nak siapkan assgmnt yg tertunggak..wahaha
biasalah suka KIB( keep in basket) wahah2x
tp tetap antar asgmnt 2 markah wohh..


masa frst year aku ingat lagi msing2 x lah rapat sgt
msuk 2nd year masing2 dah mula rapat
3rd year dah mcm adik beradik
bile de sorang x dtg wajib lah tny pasal pe x dtg..
motif tny: saje nak ponteng sama2..huhu

erm minggu nie minggu yg paling menakutkan wat bdak2 ANSOS semua
pasal pe>>kami De VIVA tuk tesis kami
hasil kajian kami perlu dibentangkan didepan pemeriksa dan penyelia..
kecut perut wei bentang sorang2x
ceh mcm lah aku dah VIVA
aku blum lagi weiii..(tolong3x)
ape2 pun Tuk member2 gudluck geng VIVa nanti
wat atie kering jer..
bentang jer ape yg leh bentang
(pandai plak nasihat kat org)

pe2 pun thnkz ya coz kite jadik kwn tuk 3 thn
korang mmg giler2x lah
ANSOS ROCK..wahaha



ANSOS ROCK..Hehehe..06/07




Muka2 pengkaji Dunia berjaya Ahakz2x


p/s: aku kawen nanti jgn lupa dtg tau (kegedikanz disitu)haha

Nape perlu perpisahan

Berpisah..
mesti sedes kan bile nak pisah ngan org yg kite ngam
Tp nak wat cmner
kena terima

entah lah
sem nie aku rasa sgt touching bile nak pisah nagn kwn2
mungkin sebab pas nie x jumpe korang kot
2 lah pasal..entah bile lah ye kite leh jumpe.

first aku sedih bile nak pisah ngan kwn2 yg mmg rapat dari frst sem sampai 3rd sem
kami dah mcm adik beradik dah
sampai kat fak mahupun kolej semua org kenal group kitorg
ckp jer group fred mesti org knl
group kami lah paling happening kat FSSk 2
klau kami x de sunyi jer FSSK 2
tau..
kat kolej plak
klau kami x de
x de org nak join program2 kolej
wahhha bangga jap



Nie muka aku dari 1year smpai 3rd
de perubahan ape2 x?





geng FRed..Meriah Gitu..MIz u all



Kedua aku sedih bile berpisah ngan my comey rum8 miz izan
wlpn beliau sgt2 talkative but i LIke u..heh
selama 3thn duk sini izan lah rum8 paling akak Syg..huhu
sedey bile nak tinggalkan izan
ehk silap izan tinggalkan akak
rasa mcm nak nagis jer msa 2 tp tahan jer air mata nie
tp mlm 2 mmg x leh thn
bile duk sorang2
teringat kat izan
Rindu menjelma
teringat time kite
memekak+ bergosip+mengutuk org+dgr lagu kuat2+bukak lagu kuat2+nangis sama2
hehe
tapi x leh lupa kenangan bile main step mania nagn izan n atee cute
gegar satu Blok
hehe
kurus x gak
izan jer yg kurus
ape2 thnkz 4 be my sweet little sister 4 1 year...luv u so much



Nie jer lah gambar yg aku de ngan izan n atee sepanjang sem..huhu



next aku pasti aku akan sedih bile tiba masa tuk berpisah ngan KAmu, Kamu dan KAmu
sape 2?
sape lagi
klau bukan IMa Marky n leha joey
kami lah THe cockroaches
klau korang x caya g tgk citer 2 perangai ktorg sebijik mcm 2
haha
klau kat cls lec naik knl lah kami bertiga
klau x cukup sorang pasti kena tny
so susah nak ponteng kls
aku pasti akan menagis bile time masa tuk kite berpisah..
ye lah kite nie dah mcm adik beradik
susah senang sama2
mkn pun sama2
tido pun sama2
entah lah susah nak dibayangkan
kenapa kite perlu berpisah..oh tidak..
sorry ye kwn2 sepanjang kite berkwn nie de silap slah
halal mkn minum k..ape2 pun aku syg sgt2 kat Kamu berdua..MUahahah




kenangan bersama kalian x kan ku lUpa




Kami lah "The Cockroaches"

p/s: Utang aku jgn Lupa Byr ah..eheheh
izan: stepmania n teddy bear jgn lupa ambik kat akak..nanti akak jual kan
..



Rindu LAgi..

Entah Tiba Rasa Mcm Rindu Kat 2 org yg sgt aku syg( BUkan Die) heeh..
Bile Selak2 Gambar KAt Laptop (Selak Ke? Bedal Jer lah)
Terpandang KAt satu Album Nie mengingatkan Aku KAt die
Rindu Yang Amat Sgt..Sape Mereka nie?

Insan Pertama.: Arwah Bonda tersyg Hajah Noriah Suib
beliau dilahirkan pada 29 Mac 1957
beliau meninggalkan KAmi Pada 6 Julai 2000
sedih wktu kehilangan Bonda..rasa seperti ilang satu sayap tuk terbang
beliau meninggal sebab menghidap kanser hidung

Insan Kedua: Nurzahirah Binti mOhamed Fadzir
Dilahirkan PAda 22.09.07
Kenapa Aku rindu Kat die sgt
sebab die anak buah aku yg sgt comey dan sudah meninggalkan kami sekeluarga pada usia beliau 8 bulan.. (27.05.08)
Kenapa die tinggalkan KAmi semua
beliau meninggal sebab menghidap kanser otak seawal usia 2 bulan

2 semua bukan kehendak die Tp dah ditentukan
kaMi semua Redha dengan pemergian MU

ape2 Kami sgt Rindu sama Kamu Berdua.. semoga Arwah ditempatkan di kalangan org2 yg soleh dan solehan Sob3X

Bonda sesungguhnyer aku sgt merindui kamu bagi kalian semua yg still de mom n dad syg lah diorg elok2x k klau x aku ambik mak korang..haha baru padan Hampa..kuang2x
.



Nurzahirah miz u..

Aku Rindu KAmu


Just Wanna Be With You - Enrique Iglesias Music Code

Aku Rindu Kamu
2 Minggu NIe Awk Asyk Buzy jer
asyk plan Nak kuar cancel (sedeH Tau)
nak Kuar ngan Org lAin x mao lah ( BAik Kan)
ape2 pun Rindu Bangat Sama Kamu
BIle x buzy Nie
Nak Tgk movie
huhuhu
so Tuk Ilangkan Bosan
Sy WAt Chain Tuk Kamu..
sweet X?
Klau sweet Katakan
Klau x sweet diam2 sudah



KenaPa?



Utk Pertama Kali aku bukak bLOG....Satu tepUKan Gemuruh TUk Cik Fred (bangga Sikit) padahal Org lain dah berlapuk wat blog..wahaha


Kenapa Aku teringin nak de BLOG sendiri?


1)Rasa BOsan YG sgt Melampau selepas siapkan TEsis

2) kejelousan Atie tgk Miz izan Tukang kata asyk Update BLog die jer ms Jadik MY Rum8 (hahah)

3) Erm saje2 Nak citer Hal aku kat org lain( pas nie abis lah aku)

4) Bak Kata si Miz izan Tukang Kata leh Tmbh Income (erm Duit2x) klaU rajin update blog klau x sia2 jer (Mata DuitAn Gak AKu nie)

5) Erm Ape lagi ehk? BOsan N dah BIasa Wat keje bnyk2 bile x de keje so mencari keje bile de keje mula2 lah dolak Dalik (hahah)

p/s:Sorry Izan Mention Name Bnyk2...huhu saje2 jer..